Saopštila policija

Uhapšen muškarac zbog sumnje da je učestvovao u sukobima u Zvečanu prošle godine

  • Izvor: SRNA
  • 25.07.2024. 07:52

Muškarac čiji su inicijali D.D. uhapšen je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice zbog sumnje da je učestvovao u sukobima u Zvečanu u maju prošle godine, saopštila je takozvana kosovska policija.

Protiv D.D. podnesena je krivična prijava u vezi sa navodnim napadom na službeno lice tokom sukoba, objavila je takozvana kosovska policija na svom Fejsbuk profilu.

Sumnjiči se za navodna krivična djela protivustavno djelovanje s ciljem napada na ustavni poredak takozvanog Kosova, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, učešće u grupi koja vrši krivično djelo i huliganizam i napad na službeno lice.

Iz prištinske policije navode da će sve dalje akcije biti preduzete u saradnji i koordinaciji sa organima pravosuđa, prenosi "Kosovo onlajn".

Hajrizi pobjegao sa Kosmeta uz blagoslov policije?

Hajrizi pobjegao sa Kosmeta uz blagoslov policije?

Uhapšenom se stavlja na teret da je u maju prošle godine u Zvečanu učestvovao u sukobu pripadnika Kfora, tzv. kosovske policije i građana, kada je povrijeđeno više od 50 Srba i oko 25 pripadnika Kfora.

Pripadnici tzv. kosovske policije su tada upali u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, pri tome koristeći suzavac, dimne i šok bombe kako bi spriječili Srba da uđu u opštinske prostorije.

Tada je povrijeđeno više Srba, a policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Pratite nas i putem Vibera