Video koji je zgrozio javnost

Tužilaštvo reagovalo na slučaj „istjerivanje đavola“

  • Izvor: ATV
  • 31.05.2022. 12:02

Više javno tužilaštvo u Beograd očekuje detaljan policijski izvještaj povodom slučaja istjerivanja đavola u Mladenovcu od prije nekoliko dana.

„Tužilaštvo je dalo nalog policiji da prikupi sve podatke i obavještenja, da obavi razgovore sa licima koja su učestvovala u događaju i da dostavi izvještaj tužilaštvu, nakon čega će biti odlučeno o daljem postupanju“, navedeno je.

Nije izostala ni reakija Centra za socijalni rad u Beogradu.

 „Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je kao organ starateljstva upoznat sa slučajem koji ste naveli u dopisu. Gradski centar je reagovao u skladu sa zakonom, procjenom, procedurom i preduzeo neophodne mjere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloljetne djece i majke koju navodite u dopisu. Tim stručnjaka GCSR će nastaviti da preduzima sve mjere i aktivnosti u daljoj zaštiti djece i porodice u skladu sa procjenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se, kao i dosad, intezivna saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema“, poručili su iz Centra.

Podsjećamo, na Fejsbuku je osvanuo snimak iz Mladenovca u kojem se vidi kako žena "istjeruje đavola" iz djevojčice, za koju se naknadno saznalo da ima autizam. Snimak je zabilježio komšija koji tvrdi da su ubrzo na lice mjesta pristigle ekipe policije i Hitne pomoći.

Ovaj događaj se odigrao 22.maja.