5.000 korisnika bilo bez signala

Telefonski signal MTS-a proradio ponovo na Kosovu i Metohiji

  • Izvor: SRNA
  • 14.02.2024. 19:02

Signal MTS-a ponovo je proradio danas u Lešku i Jošanici, potvrđeno je za "Kosovo onlajn" u "Telekomu Srbija".

Bez MTS signala juče je ostalo oko 5.000 korisnika nakon incidenta u Leposaviću, zbog čega je protiv predsjednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija podnesena krivična prijava zbog grubog kršenja službenog položaja.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić ranije je rekao da se desio veliki incident jer je namjerno prekinut signal MTS.

Lučić je rekao da su podnijeli krivičnu prijavu jer smatraju da je Hetemi grubo zloupotrijebio službeni položaj i uništio privatnu svojinu.

Sramna odluka gradonačelnika Leposavića: Oko 5.000 korisnika MTS-a bez signala

Sramna odluka gradonačelnika Leposavića: Oko 5.000 korisnika MTS-a bez signala

"To je uradio samo kako bi Srbima, jer su Srbi, prekinuo signal, a MTS-u jer je srpska kompanija", naveo je Lučić.

Prema njegovim riječima, obaviještena je i međunarodna zajednica.

"Nadamo se da će na isti način kao što su privodili Srbe zbog navodnih prekršaja i ovo ponašanje biti sankcionisano", rekao je Lučić.

On je dodao da će Telekom Srbija alternativnim putem povezati dvije bazne stanice na sjeveru Kosova kako bi omogućili korisnicima MTS telefonije da opet imaju signal.

"Priština onemogućava snabdijevanje Srba na Kosmetu osnovnim sredstvima za život"

"Mi ćemo danas alternativnim putem povezati te dve bazne stanice koje su na sjeveru i taj dio koji je od Leposavića do administrativne linije i ponovo vratiti signal mobilne telefonije", naveo je Lučić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)