Nastavljen parnični postupak

Suđenje za masakr u beogradskoj školi: Majci d‌ječaka zabranjeno da ga posjećuje

  • Izvor: Tanjug
  • 17.05.2024. 14:45

U Višem sudu u Beogradu je svjedočenjem direktorke nastavljen parnični postupak protiv oca, majke i d‌ječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Ovu tužbu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, škole i države su podnijeli članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u masakru.

Na samom početku suđenja punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić je objasnila da je Miljani Kecmanović zabranjeno da posjećuje sina, dok je njen suprug u pritvoru, te da ne obavljaju roditeljsku dužnost zbog čega je ona rekla da je logično da oni budu bar d‌jelimično lišeni roditeljskog prava.

"Vladimir i Miljana Kercmanović su hladni ljudi koji se nisu bavili svojim sinom, oni hladnim nastupom produbljuju bol oštećenih", istakla je Dunjić, prenosi Tan‌jug.

Tadašnja direktorka škole Snežana Knežević je odgovarala na pitanja suda, punomoćnika porodice Dukić i branioca porodice Kecmanović. Ona je detaljno objasnila postupak promjene smjene đaka, kao i proces raspod‌jele učenika u bilingvalna odeljenja.

U krivičnom postupku saslušani su Kecmanovići, mada još nije okončano postavljanje pitanja članova porodica oštećenih Miljani Kecmanović, što bi trebalo da se nastavi 21. maja. Osim Vladimira i Miljane Kecmanovića na ročište su pozvana četiri svjedoka koji su tada bili zaposleni u školi. Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i donijeti odluku da li u potpunosti ili d‌jelimično prihvata tužbeni zahtjev porodica, ili ga eventualno odbija.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke d‌ječaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloljetnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.