Nastavak rasprave

Skupština Srbije sutra o Deklaraciji koja je temelj nacionalne politike

  • Izvor: Agencije
  • 23.07.2024. 19:46

Poslanici Skupštine Srbije završili su današnji rad, a načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda nastaviće sutra.

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Prema njegovim rečima, u Deklaraciji se navodi da srpski narod predstavlja jedinstvenu cjelinu, da postoji neophodnost održavanja Svesrpskog sabora jednom u dve godine, kao i da će se realizovati proces nacionalnog pomirenja.

Međutim, nisu ga čuli poslanici opozicije, koji su zasijedanje iskoristili za napad na aktuelnu vlast, zbog najave iskopavanja litijuma.

Uprkos provokacijama opozicije, iz redova vladajuće koalicije čula se ocjena da je Deklaracija najbolji odgovor na situaciju u kojoj se nalazi svijet i srpski narod u njemu i da je neophodno sabiranje i jedinstvo srpskog naroda.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da pitanje očuvanja nacionalnih i državnih interesa treba da bude prioritet za sve.

Pratite nas i putem Vibera