Prisustvovao Dodik

"Politika“ slavi 120 godina od osnivanja: "Dostojanstvo, istrajnost, objektivnost“

  • Izvor: SRNA
  • 24.01.2024. 20:10

U Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu održana je svečanost povodom 120 godina od osnivanja dnevnog lista "Politika" kojoj prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je list "Politika" dominantan medij koji znači dostojanstvo, istrajnost, objektivnost.

Dodik je rekao da je "Politika" veoma uspješno pratila sve društvene događaje, društvene promjene, koje su bile i te kako važne, preživjela Prvi i Drugi svjetski rat, kao i raspad Jugoslavije.

"Kada se danas kaže `Politika` to znači dostojanstvo, istrajnost, medij koji je objektivan i u kojem možeš da imaš analizu koja ti može pomoći da na pravi način saznaš o čemu se radi", rekao je Dodik.

On je naveo da je taj list čim je formiran postao dominantan i čestitao je svim ljudima u "Politici" značajan jubilej.

Dodik je napomenuo i da je i on odrastao uz ovaj list studirajući političke nauke u Beogradu, te da ga je od prve godine fakulteta redovno čitao.

Ispred opštine Leposavić uklonjene zastave Srbije i UN

Ispred opštine Leposavić uklonjene zastave Srbije i UN

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da 25. januar 1904. godine nije bio samo dan osnivanja "Politike“ nego i novinarstva na Balkanu.

"To je imalo značaj mnogo šire od Srbije. `Politika` je u to vrijeme bila novinarski svetionik za region i profesionalizam je tu nastao", rekao je Stevandić Srni.

Stevandić je rekao da kvalitet "Politike" traje i da se od nje ima šta naučiti.

Među zvanicama na obilježavanju bili su i premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministri u Vladi Srbije, ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko, porodica Ribnikar.

Prvi broj "Politike" izašao je iz štampe 25. januara 1904. godine. Osnivač i urednik lista bio je Vladislav Ribnikar.

"Politika" je pratila sudbinu zemlje u decenijama koje su uslijedile i njena arhiva pruža dragocjena saznanja o proteklom vremenu i ključnim datumima jugoslovenske i srpske istorije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.