KiM

Kordon italijanskih karabinjera se povukao sa glavnog mosta na Ibru

  • 01.09.2024. 14:01

Kordon italijanskih karabinjera povukao se sa glavnog mosta na Ibru.

Na mostu, koji razdvaja južni od sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, gdje većinom žive Srbi, kao i do sada ostaje nekoliko karabinjera sa dva blindirana i dva terenska vozila, prenosi RTS.

Dodatne snage Kfora raspoređene na mostu na Ibru

Dodatne snage Kfora raspoređene na mostu na Ibru

Policija samoproglašenog Kosova upala je u petak, 30. avgusta, u zgrade privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije Fonda PIO, prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Delegacija Srpske liste juče je na odvojenim sastancima sa ambasadorima zemalja Kvinte, zamjenikom komandanta Kfora i šefom Unmika Karolin Zijade ukazala na potrebu hitne akcije međunarodnih predstavnika, povratka na pređašnje stanje i sprečavanja novih jednostranih poteza Prištine kojima se protjeruju Srbi sa Kosova i Metohije.

Najnoviju jednostranu akciju Prištine osudili su misija ЕU u Prištini, kao i Ambasada SAD, te ambasadori Njemačke, Velike Britanije i Francuske. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Film (R)

    '' Film (R)

  • 16:00 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ’Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet'.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (R) (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (r)

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.