"Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković"

Konaković ne prestaje sa provokacijama: Samo je Vučić to vidio!

  • Izvor: ATV
  • 28.05.2024. 19:08

Ako budem ubijen, zato će biti odgovoran Еlmedin Konaković. To je reakcija predsjednika Srbije, nakon što ga je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH pozvao da 11. jula dođe u Njujork ili u Potočare.

Konaković je Aleksandra Vučića pozvao  da dođe ogrnut zastavom. 

"On je rekao, Vučić može ogrnut ili neogrnut tom zastavom, OK smeta mu i zastava Srbije, da dođe u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene nacije. Ja sam u Srebrenici već bio 11. jula pognuo sam glavu pred spomenikom, ali nisam pognuo glavu pred nogama, pesnicama ili čim god su pokušali da me likvidiraju", rekao je predsjednik Srbije. 

Vučić: Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković

Vučić: Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković

Vučić je napadnut u Potočarima 2015. godine. Na njega su bacane kamenice uz povike: "Ubijte ga i tekbir". U tome što je pozvao predsjednika Srbije da ponovo dođe tamo gdje je gotovo linčovan, Konaković ne vidi ništa sporno. 

"Vidio sam kako on to komentariše, i kako je rekao, svima vam je promaklo da je Konaković pozvao na ubistvo. I cijelom regionu je promaklo, samo je on to vidio", kaže Konaković.

Konaković želi da bude novi Alija Izetbegović, poruka je srpskih predstavnika na zajedničkom nivou. Poziv predsjedniku Srbije, čista je provokacija.

"Poziv predsjedniku Vučiću da dođe u Potočare na način na koji je to uradio Konaković samo je provokacija. On želi da pokaže u Sarajevu da je bitan da može da provocira da je važan. Prijepodne je zamjenik Reisov, poslijepodne glavni sljedbenik Alije Izetbegovića", kaže Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Traže sankcije za Konakovića zbog ugrožavanja bezbjednosti Vučića

Traže sankcije za Konakovića zbog ugrožavanja bezbjednosti Vučića

Poziv Еlmedina Konaković sporan je i bezbjednjacima. Sve to, kažu, treba shvatiti ozbiljno. 

"Imajući u vidu ono što se već jednom desilo u Srebrenici sasvim sigurno je da je bezbjednost predsjednika Srbije vrlo ozbiljno ugrožena, odnosno bila bi ugrožena jednom takvo posjetom o čemu se po prvi put na jedan neobičan način oglasio i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Ako on koji nikada ne govori o svojoj bezbjednosti kaže da je to poziv na ubistvo, onda to svi moraju ozbiljno da shvate", kaže Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost.

Napad na Vučića u Potočarima nikada nije dobio epilog. Potez Ministra spoljnih poslova u Savjetu Ministara BiH izazvao je pravu buru posebno nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici. 

Pratite nas i putem Vibera