Šef poslaničke grupe SNS

Jovanov na pisanje medija iz FBiH: Svako se češe gdje ga svrbi

  • Izvor: Novosti.rs
  • 01.07.2024. 14:19

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov reagovao na pisanja FBiH i opozicionih medija u Srbiji koji su se obrušili na predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Podsjetimo, mediji su prenijeli da je sarajevski Klix.ba objavio tekst sa naslovom "Vučić još jednom pokazao zašto mu je Milošević beskrajno vjerovao kao ministru informisanja", a za naslovnu fotografiju stavili su sliku Vučića iz UN na kojoj je ogrnut srpskom zastavom.

Odmah im se pridružio opozicioni medij Danas, koji je objavio tekst sa istim naslovom, prenijele su Novosti.

Na to je reagovao i Jovanov, koji je na svom nalogu na društvenoj mreži X napisao "da se svako češe tamo gdje ga svrbi".

"Sarajevsku političku i medijsku čaršiju, ogrezlu u antisrpski šovinizam, i dalje najviše svrbi srpska trobojka, koju je predsjednik Vučić unio na zasijedanje GS UN. Prošlo je mjesec dana od tada, ali oni i dalje samo o tome pričaju...", napisao je Jovanov.

"Danas se, međutim, portal Kliks.ba tobož zabrinuo zbog terorističkog akta, koji se desio u Beogradu za vikend. Njih zanima šta rade srpske službe bezbjednosti?! Vjerovatno nisu dobili plan rada naših službi za ovu godinu, pa moraju ovako javno da ga traže. Njima da se podnese izvještaj. Može neposredno, a može i preko ovlašćenog distributera njihovih pisanija za teritoriju Srbije, tabloida Danas. Mrtva je trka ko od njih više brine za bezbjednost građana Srbije...", navodi dalje on.

"Naravno, predsjednik Vučić je kriv i za teroristički akt, koji se u Beogradu desio. Ne sjećam se da su Harisa Silajdžića ili Bakira Izetbegovića okrivili za teroristički akt iz 2011. godine, kada je vehabija pucao na ambasadu SAD u Sarajevu. Licemjerno, baš.

A za šta je, onda kriv predsjednik Vučić? Pa kriv im je zato što je stvari nazvao pravim imenom, povezao teroristički akt sa umobolnom orkestriranom kampanjom mržnje, koja je protiv Srbije i srpskog naroda vođena i koja se vodi i danas, baš iz Sarajeva. A najviše je kriv zbog srpske trobojke. To baš ne mogu da mu zaborave...", dodao je Jovanov.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.