Udruženje objavilo fotografiju

Djevojka odstrijelila jelena i pohvalila se: Mreže se usijale

  • Izvor: Telegraf
  • 19.08.2024. 04:07

Lovačko udruženje Soko Sokobanja objavilo je fotografiju djevojke koja se slikala pored odstrijeljenog jelena. Djevojka se iznad lovine slikala sa puškom u ruci, nasmijana.

Fotografija je objavljena 7. avgusta i ispod nje su čestitke ljubitelja lova.

"Čestitke našoj lovkinji na odstrjelu", navodi se u opisu fotografije.

I ako možda nismo toliko viđali dame sa oružjem u rukama, to nije ono što je privuklo komentare ispod ove fotografije.

Ali, komentari ljudi kojima smeta što je djevojka lovac i što vide ustrijeljenu životinju su brutalni, a mnogi bi se mogli smatrati i direktnom prijetnjom.

"Svi idite i prijavite profil udruženja", "Da je pustimo kroz šumu da trčkara malo, pa iz zabave mi nju da odstrijelimo, što da ne, ipak ih je previše na ovoj planeti", "I nju i njenu porodicu, pa da vidimo kome će biti zabavno", "Brukaš nas žene! Biti žena znači imati empatiju prema svim živim bićima. Kako ćeš sutra biti majka? Ili si možda već? Kako te Boga nije strah? Možeš li mirno da spavaš? Karma će stići na tvoja vrata polako ali sigurno"... - samo su neki od komentara ispod objave.

Fotografija je, inače, uklonjena sa profila Udruženja.

U Srbiji inače prema podacima nacionalnog Lovačkog saveza ima više od 80.000 lovaca. Žena lovaca ima oko 300, od toga je aktivno oko 50, podaci su koje su novinari Telegrafa pronašli.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: