Ministar unutrašnjih poslova

Dačić: Konakoviću nije do Severine, već do potrebe da napad Srbiju

  • Izvor: SRNA
  • 27.08.2024. 13:12

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da onima koji napadaju Srbiju zbog Severine Vučković i njenog zadržavanja na granici nije do hrvatske pjevačice, već do stalne potrebe da napadaju Srbiju, kao što to čini ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković.

"Konaković u svemu ima potrebu da napadne Srbiju, samo nikad ne spomenu ni mudžahedine kojima su dali državljanstvo, ni Nasera Orića, ni bilo koji zločin protiv Srba", rekao je Dačić.

On je poručio, kako je naveo, svom političkom ološu iz regiona koji se digao da od komarca pravi magarca da je Srbija jedina slobodna zemlja u regionu i da u Srbiji niko nije uhapšen što sluša "nepodobnu muziku" ili zbog svojih političkih ili nacionalnih stavova.

"A što ne daju predsjedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću da posjeti Jasenovac? Zašto ne daju ministrima? Zašto svakog ko ima veze sa državom Srbijom drže satima na granici?", upitao je Dačić.

Dodik: Ako je Konakoviću Severina oličenje moralnosti, pao je na niske grane

Dodik: Ako je Konakoviću Severina oličenje moralnosti, pao je na niske grane

On je istakao da će određeni propusti u postupanju, ako ih je bilo, biti ispravljeni.

"Ali vi sebe nikada nećete ispraviti, jer vas održava mržnja prema Srbiji i svemu što je srpsko, kao i prema predsedniku Vučiću. I na kraju, dovoljno je reći samo jedno - ako vam je Srbija toliko loša, što hrlite u Srbiju, od koncerata do sportskih manifestacija", zaključio je Dačić.

Nakon što je Severinu na granici zaustavila srpska policija, te joj je poslije provjera dopušteno da uđe u Srbiju ona je to odbila, a Konaković je potom na mreži "Iks" napisao kako Srbija javnim ličnostima iz BiH i Hrvatske ograničava kretanje "samo zato što govore istinu o Srebrenici".

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)