Sastanak Čubrilovića i Sakana

Kotor Varoš uspješna opština

  • 29.08.2018. 11:16

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je Kotor Varoš uspješna opština, što je vidljivo iz privredne aktivnosti i svakodnevnog zapošljavanja.

Čubrilović je istakao da je danas u Kotor Varošu sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom razgovarao o situaciji i privrednim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici. 

"Ovo je uređena lokalna zajednica u kojoj se svakodnevno otvaraju nova radna mjesta i sa rukovodstvom koje zna šta radi", rekao je Čubrilović novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom opštine. 

Nakon sastanka Čubrilović i Sakan posjetili su dionicu regionalnog puta Kotor Varoš-Kneževo, koja je u izgradnji. 

Čubrilović je ocijenio da će ove dvije lokalne zajednice biti povezane savremenom saobraćajnicom, što će doprinijeti unapređenju privrednih aktivnosti, za šta su "Putevi Srpske" izdvojili 18 miliona KM. 

"Radovi na izgradnji ovog puta su pri kraju i siguran sam da će sve ovo doprinijeti ostanku stanovništa na ovim prostorima", dodao je Čubrilović. 

On je naveo da će "Putevi Srpske" i Ministarstvo saobraćaja i veza učiniti sve da u narednoj godini bude rekonstruisano i tri kilometra saobraćajnice kroz centar opštine Kotor Varoš, kao i dva mosta.

Načelnik ove opštine Zdenko Sakan naglasio je da je na sastanku razgovarano o problemima i prioritetima Kotor Varoša. 

"Zamolili smo Čubrilovića da nam pomogne u rješavanju infrastrukturnih problema, odnosno rekonstrukciji puta kroz Kotor Varoš od tri kilometra i dva mosta", dodao je Sakan. 

On je napomenuo da je za ovu opštinu od izuzetnog značaja izgradnja puta prema Kneževu. 

LJubomir Ćubić, direktor firme "Niskogradnja" Laktaši, koja izvodi radove na putu Kotor Varoš-Kneževo, rekao je da će u narednih mjesec i po dana put biti završen.