Miro Bulj

U Sinju zabranjena izložba koju finansira Srpsko narodno vijeće

  • Izvor: SRNA
  • 02.09.2024. 20:21

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj zabranio je izložbu "Susret na tromeđi" koju je trebala da organizuje Gradska galerija uz finansijsku podršku Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj.

Izložba savremenog hrvatskog fotografa Inije Herenčić trebala je biti otvorena u srijedu, 4. septembra, u 20:00 časova, u Gradskoj galeriji Sikirica u Sinju, prenose hrvatski portali.

U opisu izložbe je navedeno da je riječ o ciklusu fotografija koje prate tradicionalnu kulturnu manifestaciju "Sijelo tromeđe" koja se odvija u selu Strmica kontinuirano već više od pola vijeka.

Manifestacija predstavlja prvenstveno narodne običaje Srba iz Hrvatske, ali i onih iz susjednih zemalja, piše portal "Indeks", prenosi Srna.

Obrazlažući odluku, Bulj je rekao da SNV izdaje ned‌jeljnik "Novosti" koji "pljuje po hrvatskim veteranima i hrvatskoj državi", dok Savjetom SNV-a predsjedava Dejan Jović, koji se na društvenim mrežama složio sa izjavom Pere Kvesića da je Hrvatska propali projekt i da je zamisao njenog stvaranja bila "retardirana i nakaradna".

On je dodao da je predsjednik SNV, kako kaže, čuvao leđa Aleksandru Vučiću u Bačkoj Palanci i da je Vučić Hrvatsku zbog operacije "Oluja" uporedio sa nacističkom njemačkom.

"Dok sam ja gradonačelnik i dok imam povjerenje građana, SNV neće da organizuje izložbe i manifestacije u Sinju", rekao je Bulj, koji jei poslanih u Hrvatskom saboru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: