Hvar

U Hrvatskoj snimljen neobičan fenomen - objašnjeno o čemu se radi

  • Izvor: Agencije
  • 31.05.2024. 11:38

Niz tmurnih i kišovitih dana nastavio se i u petak. Kiša pada gotovo u cijeloj Hrvatskoj, a prema prognozama stručnjaka, nastaviće se i za vikend. 

Zbog nestabilne atmosfere na moru su moguće i pijavice.

"Morski.hr" piše kako se u četvrtak pred veče nad Hvarom formirao neobičan oblačni sistem koji je bio vidljiv i na meteoradaru.

Prizor je snimljen na moru iznad Jelse. Radi se najvjerovatnije o manje poznatoj vrsti oblaka undulatus asperatus, koje naučnici još proučavaju, odnosno njihov uticaj na klimu, a o ovoj neobičnoj pojavi piše "Dalmacija danas".

Imate kredit - stigle su sjajne vijesti

Imate kredit - stigle su sjajne vijesti

Što se prognoze za petak tiče, Hrvatsku čeka pretežno oblačno uz povremenu kišu, a ponegdje i obilnu uz grmljavinu.

"Moguće je nevrijeme. Vjetar do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo. Najviša temperatura većinom od 20 do 25 stepeni Celzijusa", naveli su iz DHMZ-a.


(Foto: Morski.hr)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.