Aleš Еkar

U Austriji poginuo direktor šibenskog brodogradilišta: Prijatelji prijavili nestanak

  • 16.09.2024. 14:54

Direktor šibenskog brodogradilišta „Iskra“ Aleš Еkar (54) poginuo je u nesreći u austrijskom skijalištu Obertauern. Prema informacijama austrijskih gorskih spasioca, njegovi prijatelji su u subotu poslijepodne alarmirali službe nakon što se nije vratio sa skijanja.

Aleš Еkar bio je iskusan skijaš koji je dobro poznavao teren, rekli su njegovi prijatelji, a tog se dana uputio na skijanje izvan utabanih staza. Policija je njegovo vozilo pronašla na parkiralištu kod žičare Grunvaldkopban (Grünwaldkopfbahn), ali nisu znali gdje je skijao.

U akciju spašavanja i potrage krenula su 42 gorska spasioca, alpska policija i pripadnici jedinice spasilačkih pasa.

“Uslovi su bili jako loši, puno novog snijega nošenog vjetrom, vidljivost je bila loša, postojala je i velika opasnost od lavina”, saopštili su spasilački timovi.

Na području Sekareka, na nadmorskoj visini od 1987 metara, gorski spasioci uhvatili su signal lavinskog odašiljača (LVS). Еkarovo tijelo pronađeno je na dva metra dubine ispod velikog kamena, a dežurni ljekar mogao je samo konstatovati smrt.

Nije bilo znakova lavine u tom području pa se pretpostavlja da je Aleš pao s provalije tokom uspona. Alpska policija još uvijek istražuje tačan uzrok smrti, saopštile su Slovenske novice.

Aleš Еkar, državljanin Slovenije, bio je sin Francija Еkara, strastvenog alpinista, gorskog spasioca i dugogodišnjeg predsjednika Planinarskog saveza. Diplomirao je na Еkonomskom fakultetu u Ljubljani, a od 2019. godine bio je član uprave šibenskog brodogradilišta Iskra. Bio je oženjen Hrvaticom s Murtera, a prije nepunih godinu dana postali su roditelji djevojčice.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.