Dragomir Anđelković

Realna opasnost od "Oluje" na Kosmetu

  • 27.06.2018. 11:18

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da postoji realna opasnost da na Kosovu i Metohiji protiv Srba bude izvedena akcija poput nekadašnje "Oluje" u Hrvatskoj

"Postoji realna opasnost od `Oluje` na Kosovu i Metohiji", rekao je Anđelković i istakao da nije saglasan sa tvrdnjama dijela javnosti da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić time plaši građane. 

On je poručio da bi se građani Srbije o rješenju problema Kosova i Metohije trebali izjasniti na referendumu - i to o jasno definisanom prijedlogu, odnosno pitanju koje je nedvosmisleno, a da su političari prije toga dužni da zauzmu stav i nacionalni konsenzus, prenose mediji. 

Prema njegovim riječima, ako se donosi odluka koja podrazumijeva promjenu Ustava Srbije, koja se potvrđuje ne referendumu, onda građani treba na referendumu da odluče o tome. 

Anđelković je naglasio da ne može pouzdano da se govori o referendumu jer se ne zna ni da li će biti sporazuma sa Prištinom. 

"U ovom momentu meni ne djeluje da je moguć sporazum. Ne vjerujem da su Albanci spremni da išta ponude Srbiju jer kod njih nema konsenzusa", rekao je Anđelković i dodao da ne treba bježati od zamrznutog konflikta poput onog kakav je na Kipru.