Politički analitičar

Anđelković: I Srbi da podnesu niz rezolucija o zločinima nad njima

  • 22.05.2024. 11:58

Politički analitičar Dragomir Anđelković je rekao za Srnu da, nakon antisrpske rezolucije o Srebrenici, Srbi treba da podnesu niz rezolucija u UN o zločinima izvršenim nad njima.

On je istakao da svakako treba podnijeti niz rezolucija, od zločina tokom Drugog svjetskog rata, preko "Oluje" i svega što se dešavalo na primjer Srbima u Sarajevu.

"Ako već počinje rat rezolucijama, onda u tom ratu i mi moramo da budemo aktivni", istakao je Anđelković.

Komentarišući informacije da će Njemačka predstaviti pred Generalnom skupštinom UN rezoluciju o Srebrenici, Anđelković je ukazao da je Njemačka izvršila klasičan genocid i nad Jevrejima i nad drugim narodima tokom Drugog svjetskog rata.

"Ona i taj genocid prihvata, a učinila je mnoge stvari koje i dalje nisu ocenjene na pravi način kao genocid", rekao je Anđelković.

On je dodao da je dovoljno sjetiti se masovnog strijeljanja talaca širom Srbije 1941. godine, od Kragujevca, Kraljeva do Kruševca, gdje je postradalo mnogo više ljudi nego u propagandnoj priči o Srebrenici.

Podsjećajući da UN nemaju rezoluciju kojom se osuđuje ono što je Njemačka uradila 1941. godine u Srbiji i što je mnogo veći zločin od onoga iz Srebrenice, Anđelković ukazuje da sada Njemačka predstavlja rezoluciju o Srebrenici.

"Radi se o uistinu o nečemu što potvrđuje dvojne standarde koji važe među evroatlantskim silama", rekao je Anđelković.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana sutra, objavljeno je na stranici Generalne skupštine UN. Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.

Pratite nas i putem Vibera