Ivan Parać

Preminuo "nekadašnji kralj peciva"

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 20.05.2023. 10:58

Tokom noći u Zagrebu je iznenada je preminuo Ivan Parać, nekadašnji vlasnik pekarskog lanca Pan-peka, prenosi Jutarnji list.

Parać je u krugovima bio poznat i kao "nekadašnji kralj peciva“, a popularni lanac pekara osnovao je 1992. godine, zajedno s partnerima Vinkom Čilošom i Ivanom Validžićem, nakon dotadašnjeg rada u fabrici INA-OKI.

Sud utvrdio: FBI zloupotrebio podatke 278.000 puta!

Sud utvrdio: FBI zloupotrebio podatke 278.000 puta!

Fabrika koju je osnovao tokom godina se odlično razvijala, pa je u martu 2018. godine s poljskim Enterprise Investorom sklopio ugovor o sticanju 65 odsto udjela u Pan-peku.

"Logičan je to slijed razvoja i rasta kompanije. Uvidio sam da je sve veći pritisak velikih igrača iz pekarske industrije na naše tržište, te da je samo pitanje dana kad će doći do značajnijeg preslagivanja u pekarskoj branši. Nakon razmatranja nekoliko zanimljivih ponuda, te više razgovora i upita za prodaju poslovnih udjela u zadnje dvije godine, shvatili smo da je EI najbolji izbor, te da će svojim iskustvom i znanjem ubrzati razvoj kompanije, te je dodatno osnažiti“, govorio je Parać.

Medvjed protrčao kroz dvorište

Medvjed protrčao kroz dvorište

Tri godine kasnije i ostalih 35 odsto udjela prodao je Poljacima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.