Preminula porodilja

Preko 4.500 slučajeva zaraze u Hrvatskoj

  • Izvor: SRNA
  • 03.11.2021. 12:35

Četrdeset jedna osoba preminula je u Hrvatskoj usljed infekcije virusom korona, a potvrđena su 4.573 nova slučaja, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 22.700, a među njima su 1.634 pacijenta na bolničkom liječenju. Na respiratorima je 198 kovid pacijenata.

Na virus korona testirano je 13.031 osoba, a oko 35 odsto imalo je pozitivan test.

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" danas su naveli da porodilja, koja je juče preminula, nije bila vakcinisana.

Zamjenik direktora Klinike Zoran Barušić rekao je da je još jedna porodilja, koja nije vakcinisana, na intenzivnom liječenju, prenose hrvatski mediji.

"Preminula porodilja nije bila vakcinisana. U ovom trenu imamo još jednu porodilju u Jedinici intenzivnog liječenja, takođe se nalazi na ECMO-u. Ona je sad stabilno, ali je sve nepredvidivo u ovoj bolesti", rekao je Barušić.

Iz Klinike su naveli da je kod preminule porodilje zaražene virusom korona došlo do multiorganskog zatajenja uprkos preduzetom liječenju, kao i da se utvrđuju okolnosti smrti bebe stare 23 dana koja je umrla 30. oktobra dok je s roditeljima čekala pred bolnicom.