Ljubljana

Potop u Sloveniji: Rijeke na ulicama, kolaps u saobraćaju

  • Izvor: Agencije
  • 12.09.2024. 14:20

U pojedinim dijelovima Slovenije padaju jaki pljuskovi. Na snimku koji se vidi kako se automobili probijaju po putevima koje liče na rijeke.

Iz Saobraćajno-informativnog centra za državnog puta upozorili su da je moguće više vode na saobraćajnicama. Na nekoliko dionica brzog puta Izola-Škofije saobraćaj je jako otežan zbog poplavljene ceste, piše "24ur".

Poplavljeni su magistralni i regionalni putevi. Potpuno je blokiran put Obrov-Kozina, saobraćaj je blokiran na cestama Kopar-Dragonja, Bertoki-Sveti Anton, Pivka-Ilrska Bistrica pri Ribnici, a jednosmjerno se odvija na putu Bertoki-Koper.

Novi detalji ubistva u Sarajevu: Supruga usmrtila nožem dok je spavao

Novi detalji ubistva u Sarajevu: Supruga usmrtila nožem dok je spavao

Iz Saobraćajno-informativnog centra vozačima savjetuju "da ne idu na obalu, ako to nije prijeko potrebno".

"Ponegdje u zemlji padaju jaki pljuskovi. Može biti više vode na putevima. Prilagodite brzinu i sigurnosni razmak", poručuju.

Prema meteorološkom portalu "Neurje.si", automatske stanice u slovenačkoj Istri već su zabilježile više od 60 litara kiše.

Zbog obilnih kiša, Opština Kopar omogućila je besplatno parkiranje u garažama Belveder i Sonce, saopštili su iz opštine. Navedenim garažama moći će se besplatno pristupiti do petka u 8 sati.

Pratite nas i putem Vibera