Sjeverna Makedonija

Necivilizacijski skandal: Zbog Vjose Osmani uperio pištolj policajcu u glavu

  • Izvor: Agencije
  • 02.08.2024. 08:42

Šef obezbjeđenja predsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije Afrima Gašija uperio je pištolj u čelo policijskom službeniku koji je na aerodromu u Skoplju zatražio od Vjose Osmani da otvori svoj prtljag.

Incident se dogodio naočigled svjedoka - putnika i zaposlenih na aerodromu, a reagovale su i dežurne policijske patrole, prenosi makedonski "24 Info".

Osmani je prilikom povratka iz Pariza sletjela na aerodrom u Skoplju, odakle je trebalo da nastavi put Prištine. U skladu sa procedurama aerodroma, zamoljena je da otvori kofere.

Đoković jasno poručio: Čak i ako kažu...

Đoković jasno poručio: Čak i ako kažu...

Međutim, ona je to odbila i, kako navodi makedonski medij, drsko i neprimjereno se obratila obezbjeđenju aerodroma.

Nakon što je odbila da otvori kofere, pozvala je predsjednika makedonskog Sobranja Afrima Gašija od kojeg je zatražila pomoć da prođe bez pregleda prtljaga, piše "Kosovo onlajn".

Gaši je pristao da joj pomogne i poslao na aerodrom pripadnike svog obezbjeđenja na čelu sa šefom, Sabedinom Sinanijem.

Sinani i još nekoliko pripadnika Gašijevog obezbjeđenja pred desetak putnika, drsko i uvredljivo su se obratili obezbjeđenju aerodroma i tražili da puste Osmanijevu da prođe kontrolu, prenose mediji.

Međutim, nakon što su zaposleni odbili da puste Osmanijevu, Sinani je izvadio pištolj i uperio u čelo policijskom službeniku na aerodromu, piše "24 info".

Kovačević: Dodik nosi sankcije jer odbija da se povinuje bilo čijem diktatu

Kovačević: Dodik nosi sankcije jer odbija da se povinuje bilo čijem diktatu

Ubrzo je nekoliko naoružanih policijskih jedinica stiglo pred VIP ulaz na aerodrom i uperilo oružje u Sinanija. Poslije kraće drame, incident je okončan, bez povrijeđenih.

Aerodrom u Skoplju: Obavezni smo da provjerimo sve putnike

Aerodrom u Skoplju saopštio je povodom ovog incidenta da imaju zakonsku obavezu da izvrše bezbjednosnu provjeru svih putnika, prtljaga i tereta na letovima sa Međunarodnog aerodroma Skoplje i aerodroma Sveti Apostol Pavle Ohrid, uključujući i putnike koji putuju kroz VIP salon.

Štrbac: Broj stradalih Srba u Oluji - najcrnje brojke u ratovima devedesetih godina

Štrbac: Broj stradalih Srba u Oluji - najcrnje brojke u ratovima devedesetih godina

Iako u reagovanju Osmanijevu ne pominju po imenu, sa aerodroma poručuju da je "Odjeljenje bezbjednosti TAV Makedonije, u okviru svojih nadležnosti, izvršilo standardnu bezbjednosnu provjeru pomenutog putnika kao i njegovog prtljaga na punktu", piše "Reporteri.net".

Kasno sinoć reagovalo je i MSP u Prištini koje je zatražilo zvanična pojašnjenja od ambasade Sjeverne Makedonije povodom incidenta na skopskom aerodromu.

Pratite nas i putem Vibera