Dijaspora ipak krenula na Balkan?

  • 18.12.2020. 15:39

Na granici Austrije ka Mađarskoj i Sloveniji danas poslije podne došlo je do formiranja kilometarskih kolona, pa se dugo čeka na prelazak granice.

Na graničnom prelazu Nikelsdorf, na ulazu u Mađarsku, se već u 14 sati, zbog gužve čekalo dva sata, javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije.

U prepodnevnim satima nije bilo gužvi, ali je od 13 sati veća frekvencija vozila, tako da je sa najprije 15 minuta prije podne, čekanje na prelazak rastao na sat vremena, a onda i na dva sata.

Na graničnom prelazu Špilfeld, ka Sloveniji, od jutros je prisutna kilometarska kolona kamiona, koja je već dostigla više od 10 kilometara, a sve je veća i kolona putničkih vozila.

Gužve na oba prelaza koje obično koriste građani porijeklom iz država regiona za povratak u domovinu, ukazuje na to da je, ipak, jedan veliki broj građana njih krenuo u Srbiju i ostale države.

Mnogi su krenuli kako bi proslavili Svetog Nikolu, koji se sutra obilježava, kao i prije početka školskog raspusta, koji startuje u srijedu, kako bi izbjegli obavezan PCR test ili karantin, što je mjera koja stupa na snagu u Srbiji u nedjelju, 20. decembra.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program