Bivši hrvatski ministar

Banožić imao alkohola u krvi prilikom nesreće

  • Izvor: Indeks
  • 13.11.2023. 22:12

Rezultati nakon vađenja krvi u Opštoj županijskoj bolnici u Vinkovcima pokazali su da je Mario Banožić imao 0.21 promila alkohola u krvi prilikom nesreće, piše Telegram.

Prema njihovim informacijama, sad već bivši ministar, veče prije nesreće bio je na druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Samo par sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo je u lov u Kunjevce. Na tom putu izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje d‌jece.

Prijatelji poginulog vozača kombija koji se sudario s Banožićem:

Prijatelji poginulog vozača kombija koji se sudario s Banožićem: "U šoku smo"

I dalje će to biti nesreća iz nehata jer prema Krivičnom zakonu Hrvatske, ako je osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj ima teško povrijeđenih ili poginulih osoba bila pod uticajem alkohola iznad 1.5 promila, neće se smatrati da je do nesreće došlo iz nehata te će se primijeniti odredbe članka 272. Krivičnog zakona.

Izazvao saobraćajnu nesreću - Еvo koliku bi kaznu mogao dobiti Banožić

Izazvao saobraćajnu nesreću - Еvo koliku bi kaznu mogao dobiti Banožić




Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program