Vježba "Zajednički udar 2018"

Vučić: Srbi mnogo uložili u slobodu FOTO

  • 27.06.2018. 09:43

U Kraljevu je održana zajednička vježba Vojske Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije "Zajednički udar 2018".

Vježbi je prisustvovao državni vrh Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je čestitao vojnicima i policajcima na uspješno obavljenoj vježbi.

"Danas ste pokazali da ste spremni u svakom ternutku da branite nezavisnost i slobodu Srbije, od čega nema ništa važnije. Mnogo smo uložili u tu slobodu", rekao je Vučić i dodao da je zbog toga sloboda Srbima sveta.

Obraćajući se prisutnima u Kraljevu, Vučić je rekao da Srbija nikoga ne ugrožava i da nikome neće dozvoliti da ugrožava njen narod.

"Ne prijetimo nikom. Spremni smo uvijek na dijalog i mir, ali nikada nećemo prihvatiti neke nove "Oluje," egzodus i zločin nad Srbima. Nikome to nećemo dozvoliti", rekao je predsjednik Srbije.

"Ništa preče od Srbije nemamo, Srbiju volimo više od svega i nikome je nećemo dati", zaključio je govor srpski predsjednik.

Na početku vježbe intonirana je himna Srbije, a garda Vojske Srbije predala je raport Vučiću.

U vježbi su učestvovali pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namjene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Tokom pokazne taktičke vježbe, u okviru više radnih tačaka, prikazano je rješavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposjednutim objektima.

Nakon toga, uslijedio je prikaz pješadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, te svečanost polaganja zakletve junske generacije srpskih vojnika.

U vježbi je učestvovalo oko 2.500 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.