Lokalni izbori

Malinović: Grahovo ima šta da ponudi

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 09:56

Kandidat SNSD-a za načelnika Bosanskog Grahova Petar Malinović rekao je da će, ukoliko dobije podršku birača na predstojećim lokalnim izborima, nastojati da se oformi dom zdravlja u ovoj opštini, te podstaći razvoj turizma jer ovaj kraj ima šta da ponudi.

"Dom zdravlja u Grahovu neophodan je da naši ljudi više ne bi morali odlaziti po uputnice stotinu kilometara. Važno je da u našoj lokalnoj zajednici poboljšamo zdravstvenu zaštitu", izjavio je Srni Malinović.

Malinović je naglasio da je Bosansko Grahovo grad sa ogromnim potencijalom, bogatom istorijom, kulturnom baštinom i predivnom prirodom i da je potrebno uložiti velike napore za razvoj kroz iskorištavanje prirodnih resursa i razvoj turizma.

"Uredićemo Šatorsko jezero koje je prirodni biser. U turističku ponudu uvrstićemo pećinu Ledenicu, rodnu kuću Gavrila Principa u Obljaju, zatim selo sa najviše izvora pitke vode u Еvropi - Preodac. Grahovo, zaista ima šta da ponudi", naglasio je Malinović.

On je istakao da će posebna pažnja biti posvećena mladi koji su pokretač društva i njihovom zapošljavanju što je uslov njihovog ostanka u rodnom gradu.

Malinović je naveo da će mnogo pažnje posvetiti poboljšanju funkcionisanja vodovodne mreže.

On je ukazao na značaj podrške poljoprivredi i poboljšanja uslova za razvoj stočarstva, kao i potrebu obnove infrastrukture i uspostavljanja komunalnog preduzeća.

"Stipendiraćemo školarce, pružiti pomoć kulturi, sportu i obrazovanju. Učinićemo naše Grahovo dobrim mjestom za život", poručio je Malinović i izrazio uvjerenje da će birači u Bosanskom Grahovu dati podršku SNSD-u. 

Pratite nas i putem Vibera