Bijeljina

Lazić: Dodatno podržati sportske kolektive

  • Izvor: SRNA
  • 29.09.2024. 17:42

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajlo Lazić rekao je da je neophodno dodatno podržati sportske kolektive da bi se što više mladih bavilo sportom, čime se doprinosi i ukupnom javnom zdravlju, ali i pozitivno utiče na karakter, razvoj timskog duha i samopouzdanja pojedinca.

Lazić i nosilac odborničke liste SNSD-a za Skupštinu grada Bijeljina Bojan Savić posjetili su danas semberski Fudbalski klub (FK) "Ljeljenča" i upravi kluba uručili poklone, a u razgovoru sa članovima kluba, Lazić je ukazao na značaj sporta za razvoj pojedinca i društva u cjelini.

"Uvijek govorim koliko nam je važno da smo povezani i da sarađujemo, da se ne dijelimo, a kroz sport se te lekcije uče od malih nogu", poručio je Lazić.

Savić je rekao da su sportisti najbolji ambasadori svog grada i da svi sportisti u Semberiji zaslužuju dobre uslove za rad.

"Radićemo 365 dana u godini kako bismo im obezbijedili dobre uslove za treninge, modernu i novu opremu, jer su oni naš najveći ponos i najbolji ambasadori Semberije", poručio je on.

Ističući da u ovim klubovima danas treniraju neki budući Jović, Milošević, Joveljić, Savić je naglasio važnost da ulaganja u sport budu kontinuirana, bez podjela i selekcije, kako to djeca zaslužuju.

Fudbalskom klubu "Ljeljenča" poklonjen je novi set dresova, nova oprema za trening i lopte, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Iz tog klub ističu da je ovo jedno u nizu kontinuiranih ulaganja u ovaj klub u okviru kog djeluje i škola fudbala za djecu iz Ljeljenče i okolnih sela.

"Škola fudbala trenutno ima 35 članova, a glavni cilj nam je da djeci skrenemo pažnju sa društvenih mreža i da ih usmjerimo ka sportu, zabavi i druženju", rekao je predsjednik FK "Ljeljenča" Milorad Savić.

Prema njegovim riječima, to ne bi bilo moguće ostvariti bez mnogobrojnih sponzora od kojih je najveći Gradski odbor SNSD Bijeljina.

Pratite nas i putem Vibera