Evroliga

Zvezda u Minhenu, Partizan dočekuje Albu

  • Izvor: B92
  • 02.03.2023. 12:29

Košarkaši Crvene zvezde u 19 časova gostuju Bajernu iz Minhena, dok će dva sata kasnije početi meč Partizana i Albe u Beogradu, u 26. kolu Evrolige.

Zvezda će protiv Bavaraca biti jača za Fakunda Kampaca, koji je konačno registrovan i debitovaće za "crveno-bijele" u elitnom takmičenju, ali bez povrijeđenog bez kapitena Branka Lazića kojeg neće biti barem dve nedjelje.

"Crveno-bijeli" su trenutno na 13. poziciji sa skorom 11-14, dvije pobjede daleko od zone plej-ofa.

"Bajern je borben tim, ima igrače koji su polivalentni. Napadaju niski post, igraju pik-end-rol, igraju izuzetno brzo. Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobijedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da vjerujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom", izjavio je Ivanović za klupski sajt.

Kapiten Bajerna Vladimir Lučić smatra da je ovo "biti ili ne biti" utakmica za Crvenu zvezdu.

"Poslije poraza od Albe, Zvezdi je svaka utakmica 'pobijedi ili umri'. Igrači Zvezde se neće osjećati kao gosti u Minhenu, jer će imati kao i Partizan, veliku podršku navijača. Radujem se takvoj atmosferi i vjerujem da možemo da slavimo. Ovo je kao rođenom Beograđaninu poseban meč za mene. Tako je od djetinjstva, tako će biti do kraja karijere", istakao je Lučić.

Od 21 čas na parket hale "Aleksandar Nikolić" istrčaće košarkaši Partizana koji se sastaju sa drugim njemačkim predstavnikom, ekipom Albe.

"Crno-bijeli" su trenutno na šestom mjestu u elitnom takmičenju sa skorom 13-12 i pobjeda bi značila veliki korak prema plej-ofu.

Trener Željko Obradović izjavio je da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u prvom kolu u Berlinu, gdje je Alba ubjedljivo pobijedila 100:84.

"Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sjećanju koliko smo slabo odigrali, prije svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanredno u posljednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su posljednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju", izjavio je Obradović.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program