Košarkaš Proma

Svjetla Njujorka zamijenio Donjim Vakufom: Brat Kevina Pantera zvijezda

  • Izvor: ATV
  • 17.12.2023. 20:53

Čudni su košarkaški putevi, nikada ne znate gdje vas karijera može odvesti, a priča mlađeg brata kapitena Partizana izazvala je posebno pažnju na ovdašnjim prostorima. Svjetla Njujorka zamijenio je Donjim Vakufom. Kifer Panter svoj put ka vrhu krči iz ekipe Proma. Za ATV kaže da nije bilo lako prilagoditi se na novu sredinu, ali vremenom sve bude lakše, priča Kifer. Nova kultura donosi i nove navike, a kaže da u Promu imaju sjajne uslove.

"Sve mi se veoma sviđa. Prilagođavam se na novu kulturu, kao što smo i govorili ranije. Pokušam da steknem iskustvo što je bolje moguće i da se prilagodim na Еvropi, tako da uživam ovdje.Kada ste u Njujorku, košarka je tamo najveća stvar. Uvijek sam bio okružen njom. Otac mi je igrao, brat igra takođe. Nije bilo teško da se i ja uključim, uvijek je bila u mom okruženju. Počeo sam da igram sa četiri ili pet godina. Isprva sam htio da igram bejzbol, tu sam osjećao pravu konekciju, ali se nikad nisam uključio na pravi način, tako da sam se usmjerio ka košarci.  Kako sam bio stariji, počeo sam da učim sve više o sportu, počeo sam ta osjećam tu strast i od tada sam košarkaški ovisnik", rekao je Panter. 

Mladu ekipu Proma ove sezone sa klupe predvodi Boban Ninić. Smatra da je Kiferov dolazak u klub pun pogodak. Kaže da se doprinosi dosta u igri tima, a i period privikavanja je prošao veoma brzo. 

Jasno je da je Kevin velika podrška Kiferu i njegov uzor. Svjestan je da neće biti lako ponoviti sve što je stariji brat uradio, ali mladi košarkaš, korak po korak, ide ka svojim ciljevima.  

"Imam veliko povjerenje u sebe. Ne zadovoljavam se prosjekom, ne želim da budem dobar, nego odličan. On je postavio standard za mene, sve što je on uradio dokazao mi je da je to dostižno. Nikad ne mislim da ne bih mogao da uradim stvari koje je on postigao. Postavio je letvicu veoma visoko. Naravno, imam svoju karijeru i svoj put, ali u podsvijesti uvijek imam ciljeve koje želim da dostignem kada budem u njegovim godinama. Imaću vremena u februaru da ga posjetim. On je sa mnom na svakom koraku. Bio je u „mojim patikama“. On je moj veliki brat i putokaz. Razgovaramo svaki dan, nismo miljama udaljeni. On je moj vođa i pomažemo u ovoj situaciji", kaže Panter. 

Strpljenje je, kaže Kifer jedna od njegovih najvećih vrlina. Upravo to je imao i Kevin u svojim mlađim danima, a ko zna, možda će Еvropa nakon njegovog odlaska sa najveće pozornice dobiti još jednog Pantera koji će dovoditi do nemoći protivničke odbrane. 

Pratite nas i putem Vibera