Sada su stvari jasnije

Poznato da li će Jokić igrati na Еvropskom prvenstvu

  • Izvor: Kurir
  • 26.09.2024. 18:11

Košarkaška Srbija se ujedinila u želji da Svetislav Pešić ostane na čelu reprezentacije i u narednom periodu! To će se i dogoditi, pa će popularni Kari nastaviti da obavlja selektorsku funkciju.

Budući predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović već je obavio razgovore s Pešićem i postoji načelan plan da se nastavi uspješna priča sa iskusnim stručnjakom.

Veoma bitnu ulogu u razmišljanjima Svetislava imaju i igrači Srbije. Naime, kako Kurir ekskluzivno saznaje, igrači su u internoj grupi koju imaju na jednoj od platformi rekli selektoru da ga žele uz sebe na narednom takmičenju (Еvropsko prvenstvo) i da on može da računa na sve njih! Naravno, ako ne bude nekih povreda.

Izvjesno je da je i takav odnos igrača prema Pešiću uticao da on dobije dodatnu želju i volju da nastavi posao u kojem ima mnogo uspjeha.

Srbiji ovo znači jer ćemo ponovo gledati Jokića, Bogdana i ostale u reprezentativnom dresu! To nas dovodi u poziciju da možemo mnogo da očekujemo na Еurobasketu, koji se igra naredne godine u četiri države - na Kipru, u Finskoj, Poljskoj i Letoniji. "Orlovi" se, kao trećeplasirani tim na OI, odlično kotiraju u analizama pred start velikog nadmetanja na Starom kontinentu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: