Trener KK Partizan

Obradović: U ovim godinama sam doživio da mi neko kaže ''sjedi dole''

  • Izvor: Telegraf
  • 27.05.2024. 22:44

Košarkaši Partizana poraženi su od Mege u drugom meču polufinala Superlige rezultatom 92:88, pa je serija produžena za još jedan meč koji će nam i otkriti ime drugog finaliste.

Domaćin je nakon velikog preokreta došao do pobjede, a poslije meča se medijima najprije obratio igrač Partizana Alen Smailagić.

- Nismo odigrali dobru utakmicu, nismo imali dovoljno energije, nismo ispoštovali stvari iz svlačionice i gubili smo koncentraciju u ključnim trenucima - rekao je Smailagić.

Potom je Željko Obradović čestitao igračima Mege na pobjedi.

- Čestitam Megi na pobjedi i da probamo da se pripremimo za majstoricu.

Zagrmio je potom na sudije, koje ga nisu poštovale prema njegovim riječima.

- Nisu baš okolnosti na konferenciju za štampu. Ova liga je takva, to se vidi. Da ja prvi put u životu govorim sudijama na Vi, a oni meni sa ti. I to šikaniranje u toku utakmice nisam doživio. U ovim godinama to da doživljavam. Da u ovim godinama se obraćam sa Vi, a on meni kaže sjedi dole, pusti mene da sudim. Da mu se najnormalnije obraćam, da se obraćam za čelendž. Takva je ova liga, ali već sam poslije zadnje utakmice nagovijestio na šta će to da liči i kako će to da bude. Tu nema iznenađenja, sve je to nešto što smo očekivali. Valjda će neko povesti računa, ne znam ko će. Tu je gospodin delegat, njemu sam se obraćao u toku utakmice, imao sam lijepu saradnju sa zapisničkim stolom i hvala im, ali protiv nekih stvari ne možete. To se zna šta je i kako je - zaključio je Obradović.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?