Srpski as

Nikola Jokić zakucao kao nikad u karijeri

  • Izvor: Mondo.ba
  • 25.08.2024. 09:38

Nikola Jokić prekinuo je odmor u Somboru da bi otišao u Ljubljanu i uveličao oproštaj slovenačke legende Gorana Dragića od košarke.

Slavni plejmejker nekoliko NBA timova i reprezentacije svoje zemlje napravio je spektakl u dvorani "Stožice" i okupio bivše i sadašnje asove, koji su uživali u najljepšem potezu večeri. Bilo je to zakucavanje Nikole Jokića u kontranapadu, o tablu.

Inače mnogo "statičniji" u ovakvim situacijama, Jokić je odabrao da priredi svima u dvorani trenutak za pamćenje, jer je sam sebi nabacio loptu o tablu i ukucao je u obruč.

Snimak tog zakucava odmah je postao viralan, pa ga je podijelio i zvanični nalog njegovog tima Denver Nagets. "Jokićevo nabacivanje samom sebi je divlje!", oduševljeni su u Americi.

Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović aktivni su srpski košarkaši koji su uveličali Dragićev oproštaj, a bili su tu i bivši igrači, legendarni Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Aleksandar Saša Đorđević, Vladimir Radmanović je igrao u revijalnom meču... Naravno, bila je tu i praktično cijela reprezentacija Slovenije sa kojom je Dragić osvojio Еurobasket 2017, kraj klupe je sjedio i slavni kapiten Jugoslavije Ivo Daneu, došli su i velikani NBA lige, Stiv Neš, Dirk Novicki, Kris Boš... Bio je to zaista događaj za pamćenje u Ljubljani.

Poslije ovog meča, Jokić će se vratiti kući i uživati u odmoru na kraju velikog ljeta, tokom kojeg je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Odmor će trajati još nekoliko ned‌jelja, a nova sezona počinje 22. oktobra i dočekaće je kao aktuelni, trostruki MVP NBA lige. I šuška se da bi mogao da dobije zvučno pojačanje u Nagetsima, Vasilija Micića, piše Mondo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: