NBA

Dončić čeka Jokića: Dalas u finalu konferencije

  • 19.05.2024. 08:28

Košarkaši Dalas Maveriksa plasirali su se u finale Zapadne konferencije pobjedom u šestom meču nad Oklahomom i to u dramatičnoj završnici - 117:116. Iako je tim iz Teksasa bio u podređenom položaju, na kraju je uspio preokrene, pa će tako Dončić, Irving i ekipa čekati pobjednika majstorice Denver – Minesota koji je zakazan za dva časa iza ponoći.

Luka Dončić je odradio posao, izborio se za konferencijsko finale, gdje čeka svog prijatelja Nikolu Jokića. Da bi se Nagetsi našli u finalu, moraju u sedmom meču da nadigraju Minesotu, koja je do izjednačenja u seriji – 3:3 stigla pisanjem istorije i pobjedom od nestvarnih 45 razlike!

Kada je u pitanju duel Dalasa i Oklahome, domaćin je bio jači od „grmljavine“ i to poslije dramatične završnice iz koje je kao tragičar izašao najbolji igrač Oklahome Šaj Gildžes-Aleksander.

Kanađanin koji je bio glavni rival Jokiću u MVP trci, bio je najefikasniji akter susreta sa 36 ubačenih poena, uz tri skoka i osam asistencija, ali je izgubio koncentraciju kada se meč „lomio“.

Naime, Gildžes-Aleksandar je na svega dvije i po sekunde prije kraja i vođstva Oklahome 116:115, faulirao Pi-Džej Vašingtona pri šutu za tri poena, i to iz samog ćoška i izuzetno teške situacije.

Vašington se našao na liniji slobodnih bacanja, rutinski je ubacio prva dva, treće je iskusno i očekivano namjerno promašio, a kako Dalas više nije imao pravo na tajmaut, tako su morali da improvizuju posljednji napad za koji nisu imali ni vremena, te su izgubili.

Roviti Luka Dončić kog muče oba koljena, odigrao je još jedan odličan meč, zabilježivši tripl-dabl učinak. Slovenac je na svom kontu imao 29 poena, imao je još 10 asistencija i isto toliko skokova.


Luka je imao podršku Kajrija Irvinga i Derika Džounsa koji su ubacili po 22 poena. Ali, heroj važnog trijumfa koji je „lansirao“ Dalas u finale Zapada je pomenuti Pi-Džej Vašington sa devet poena, od čega dva ključna bacanja kada se rješavalo pitanje pobjednika.

Interesantno da je Dalas tokom čitavog susreta bio u deficitu, Oklahoma je na poluvremenu imala „plus 16“ – 64:48. Najveća prednost bila je 17 razlike za Tandere na startu treće dionice, ali su do kraja tog perioda igre Dončić i Irving uspjeli da „istope“ zaostatak na prihvatljivih sedam poena zaostatka – 90:83 i tim rezultatom se ušlo u odlučujući kvarta, u kom su se bolje snašli Teksašani, piše Sputnjik.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.