Spektakl u najavi

Crvena zvezda stiže u Pale!

  • Izvor: Glas Srpske
  • 03.08.2024. 09:10

Košarkaški klub Jahorina iz Pala stvara tim za premijerni nastup u prvenstvu BiH, a aktuelni šampion Republike Srpske će 28. avgusta odigrati prijateljski meč protiv evroligaša Crvene zvezde.

Ovaj spektakl biće sjajna najava za narednu sezonu, a na njemu će ljubitelji košarke moći da vide novi tim i sigurno je da će dolazak šampiona ABA i Lige Srbije privući veliko interesovanje.

Uprava kluba je već uradila veliki dio posla. Zadržala je stručni štab i sedam košarkaša iz prošle sezone, a sad je krenula i sa dovođenjem novih pojačanja.

Nakon Amerikanaca Barlou Alerika i Rajana Kartera, koji su dogovoreni, Jahorina je zvanično predstavila još dva nova igrača.

To su Rajko Gutalj i Marko Buha. Gutalj je nastupao za Budućnost Bijeljina i Prijedor Spartak. Buha je omladinski reprezentativac BiH, do sada je nastupao za aleksandrovačku Igokeu i bijeljinski Radnik.

Trener Miro Vukoje je zvanično produžio ugovor i sada već uveliko radi na sklapanju tima i planu priprema.

- Nastavljamo saradnju s ciljem da u novoj sezoni budemo i dalje uspješni. Vodio sam ekipe u Ligi BiH, tako da znam šta nas očekuje. Zadržali smo okosnicu ekipe i sada smo krenuli sa dovođenjem košarkaša. Stvaramo tim koji će biti spoj mladosti i iskustva i imamo dovoljno vremena da se uigramo za premijerni nastup u prvenstvu BiH. Dovešćemo i nekoliko iskusnih igrača koji su već igrali ovo takmičenje, jer nam je to potrebno za viši rang - istakao je Vukoje za "Glas Srpske".

Pratite nas i putem Vibera