Kosta K.

Uznemirujuće riječi dječaka-ubice: Umirivali su me njihovi krici i vriska

  • Izvor: Informer
  • 17.09.2024. 12:55

Kosta K, koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u Osnovnoj školi ”Vladislav Ribnikar” kada je usmrtio devetoro učenika i čuvara škole, svjedočiće u Specijalnom sudu u postupku protiv svojih roditelja, 8. oktobra, a u prostorije Specijalnog suda će biti sproveden u pratnji staratelja.

Tokom istražnog postupka otkriveni su detalji koji su najprije pokazali da nije u potpunosti tačno da je Kosta bio perfektno precizan tokom svog krvavog pira, a u optužnici su navedeni i njegovi odgovori vezani za zločin koji je počinio.

Kako se dalje navodilo, dječak je tvrdio da se ne sjeća koga je sve ubio, svojih žrtava ni krvi, a na pitanje kako se osjećao dok je strijeljao svoje drugare rekao je da mu je bilo nelagodno jer je taj dan prvi put pucao bez slušalica koje služe za ublaživanje jačine zvuka, te da bi mu bilo mnogo lakše da svoju namjeru da pobije vršnjake sprovede u djelo da je imao slušalice.

Međutim, ono što je dodatno zaprepastilo jeste činjenica da je zatim priznao da mu se neprijatnost koju je osjećao na početku, pretvorila u umirujuće zvuke. Kao i da je na početku od žrtava tražio da se utišaju, a onda mu je prijala njihova vriska.

– Umirivali su me njihovi krici i vriska – hladnokrvno je izgovorio dječak-ubica, prenosili su mediji detalje iz optužnice.

Istragom je utvrđeno da je svoj krvavi pir isplanirao, kao i da je tog jutra spakovao dva očeva pištolja u ranac i namjerno zakasnio u školu, kako bi svoj plan sproveo u djelo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.