Srbija

Užasni prizori iz dvorišta gdje je nestala malena Danka

  • Izvor: Agencije
  • 29.03.2024. 09:28

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje gdje je u utorak nestala Danka Ilić (2).

Rano jutros započeli su detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala djevojčica. Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Akcija raščišćavanja dvorišta je počela prethodnog dana, a kako "Kurir" saznaje na licu mjesta, trajala čitavog dana i noći. Kako se može vidjeti na fotografijama, dvorište gdje je posljednji put djevojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sijena...


Progovorili poznanici roditelja male Danke - evo šta su otkrili

Progovorili poznanici roditelja male Danke - evo šta su otkrili

Jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali su su teren kako bi lakše mogli da dođu u zadnji dio dvorišta i provjere ima li ima nekih tragova djevojčice.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Prema posljednjim saznanjima "Kurira", u blizini kuće gdje je Danka posljednji put viđena otkrivena je rupa koja je povezana s kanalom dugim deset kilometara a koji vodi ka lokalnom rudniku. Na licu mjesta je teška mehanizacija koja raščišćava teren.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: