Bjelovar

Uplatila skoro 30.000 KM za skidanje uroka pa prevarena

  • Izvor: Agencije
  • 07.10.2024. 15:08

Hrvatskoj policiji prijavljene su tri internetske prevare, a za najveći iznos, više od 15 hiljada evra, prevarena je četrdesetosmogodišnjakinja iz okoline Bjelovara.

Ženu iz Bjelovara prevarila je, za sada, nepoznata osoba, koja je na društvenoj mreži oglasila uslugu skidanja uroka i crne magije.

Iz nekoliko puta uplatila joj je više od 15 hiljada evra, a odmah zatim NN osoba je prekinula svaku komunikaciju sa četrdesetosmogodišnjakinjom, koja je tek tada shvatila da je prevarena, objavila je Hina, a prenio Dnevnik.hr.

Kombi sa ilegalnim migrantima probio policijsku blokadu, policajci povrijeđeni

Kombi sa ilegalnim migrantima probio policijsku blokadu, policajci povrijeđeni

Ova nevjerovatna priča je odmah postala viralna, pa je završila i na društvenim mrežama.

U drugom slučaju, dvadesetčetvorogodišnjak iz Bjelovara prijavio je prevaru prilikom kupovine laptopa. Nakon dogovorene kupovine uplatio je iznos od 460 evra osobi, koja je oglasila prodaju, a nije dobio ni kompjuter, niti mu je vraćen novac.

Opet promjena vremena: Stiže kiša!

Opet promjena vremena: Stiže kiša!

Prevaru je policiji prijavio i jedan sedamdesetšestogodišnjak, takođe iz Bjelovara.

On je, kako se ispostavilo, ispao dvostruka žrtva prevare. Naveo da ga je određena osoba dovela u zabludu da pomaže žrtvama internetskih prevara, pa joj je učinio dostupnim svoje lične i bankovne podatke vjerujući da će primiti uplatu novca, ali umjesto toga su mu skinuli novac sa računa.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.