Tri osobe povrijeđene

U jednom danu sedam saobraćajnih nezgoda na području PU Zvornik

  • Izvor: ATV
  • 06.08.2024. 09:53

Čak sedam saobraćajnih nezgoda juče se dogodilo na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik, u kojima su tri osobe povrijeđene, od čega dvije teško.

Pored toga, jedan učesnik u saobraćaju je uhapšen zbog prisustva alkohola u organizmu, kao i dva učesnika saobraćajne nezgode, jedan zbog prisustva alkohola, a drugi zbog odbijanja da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola u organizmu.

U ulici Drinska, opština Bratunac, oko 11,40 časova,  dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko vozilo marke mercedes kojim je upravlja B.R. iz Bratunca i biciklista B.J. iz Bratunca. 

„Biciklisti je ukazana ljekarska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Bratunac, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i isti je na dalje liječenje upućen u JZU Bolnica Zvornik“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Strašni prizori na mjestu nesreće: Mladići poginuli na kućnom pragu

Strašni prizori na mjestu nesreće: Mladići poginuli na kućnom pragu

O navedenom je obaviješteno nadležno tužilaštvo. Protiv lica B.R. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje javnog saobraćaja“. 

Na lokalnom putu u mjestu Đulići, na području grada Zvornika, juče je oko 13,30 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Zvornik je prijavljeno da se lice M.G. iz Sapne, javilo u JZU Bolnica Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi. Policijski službenici izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo marke ford kojim je upravljalo povrijeđeno lice. Protiv vozača M.G. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. 

Policijski službenici PS za BS Zvornik izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Zvornik-Vlasenica u mjestu Novo Selo, grad Zvornik. 

U nezgodi je učestvovalo putničko vozilo marke polo kojim je upravljalo lice Lj.J. iz Zvornika, koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede konstatovane u JZU Bolnica Zvornik. Lice je prekršajno sankcionisano. 

Teška saobraćajka kod Mostara: Ima povrijeđenih

Teška saobraćajka kod Mostara: Ima povrijeđenih

U Milićima su policijski službenici lišili slobode M.D. iz Šekovića jer je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a izvršenim ispitivanjem na prisustvo alkohola utvrđeno je prisustvo od 2,07 g/kg alkohola u organizmu.

Takođe, policijski službenici PS Bratunac juče su uhapsili lice N.B. iz Srebrenice, koje je kao učesnik saobraćajne nezgode odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola u organizmu.

Pored toga, policijski službenici PS Kozluk uhapsili su A.A. iz Tuzle, zbog počinjenog prekršaja iz člana 174. Zakona osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Tokom vršenja kontrole u saobraćaju, policijski službenici su zaustavili putničko vozilo kojim je navedeni upravljao te je alkotestom utvrđeno prisustvo od 1,58 g/kg alkohola u organizmu.

Sudar pasata i golfa u bijeljinskom naselju: Tri osobe u bolnici

Sudar pasata i golfa u bijeljinskom naselju: Tri osobe u bolnici

"Iako postoji kontinuitet, policijski službenici Uprave će u narednom periodu pojačati aktivnosti na sankcionisanju uočenih prekršaja, posebno prekršaja koji se javljaju kao uzroci saobraćajnih nezgoda. Naime, represivno djelovanje je u cilju smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica i stvaranja navika kod učesnika u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a prvenstveno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi odgovornim ponašanjem zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Crna Guja (R) (12+)

    ''Crna Guja

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica