Potjernica

U Banjaluci uhapšen ubica iz Hrvatske

Banjalučka policija uhapsila je Ivana Jurića iz Gradačca za kojim je Interpol Zagreb raspisao međunarodnu potjernicu zbog ubistva.

U PU Banjaluka navode da je hapšenje usljedilo nakon Jurić juče oko 15.45 časova fizički napao jednu osobu.

”Oštećeni je prijavio policiji da je napadnut od strane I.J., kome je uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Nakon izvršenih provjerea utvrđeno je da je za I.J. od strane NCB Interpola Zagreb raspisana crvena difuzna potjernica, u svrhu izvršenja krivične presude zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Jurić je nakon hapšenja sproveden u Sud BiH.

Kako saznaje ATV Jurića je Županijski sud u Slavonskom Brodu osudio na 10 godina zatvora zbog ubistva Milana Gubića (31) 22. avgusta 2017. godine. Zločin se dogodio ispred kafića ”Hajduk” u Slavonskom Brodu kada je Jurić u Gubića ispalio tri hica iz pištolja. Nesrećni čovjek je sutradan preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

Presudu je potvrdio i Vrhovni sud Hrvatske i za Jurićem je raspisana potjernica. Jurić je po potjernici uhapšen u Trebinju krajem marta 2018. godine i tada je pušten na slobodu jer je utvrđeno da pored hrvatskog ima i državljanstvo BiH.


Pratite nas i putem Vibera