SIPA

U akciji ''Šljivice'' zaplijenjena roba vrijedna 450.000 KM

U okviru akcije ”Šljivice” policijski službenici SIPA privremeno su zaplijenili robu vrijednu oko 450.000 maraka i uhapsili 13 osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili švercom cigareta.

Kako je saopšteno iz SIPA jedna osoba se nalazi u bjekstvu, dok su ostali ispitani u svojstvu osumnjičenih.

”Tokom akcije izvršeni su pretresi na 18 lokacija širom BiH pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Oduzeto je 36.500 paklica cigareta, oko 9.000 maraka, tri automobila, oko 100 kilograma duvana u listu, oko 230 kilograma rezanog duvana, oko 59.000 praznih filtera za punjenje cigareta, dvije mašine za rezanje duvana, dvije mašine za punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač videonadzora. Vrijednost privremeno oduzete robe i predmeta je oko 450 000 KM”, saopštila je SIPA.

Akcija 'Šljivice': Privedeno 13 osoba, u toku pretresi širom BiH

Akcija 'Šljivice': Privedeno 13 osoba, u toku pretresi širom BiH

Akcija ”Šljivice” sprovedena je u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, MUP-om Tuzlanskog kantona i Upravom za indirektno oporezivanje BiH.

”Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda,  nedozvoljenim skladištenjem robe, nedopuštenom trgovinomi pranjem novca”, navode u SIPA.

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje




Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.