Istočno Sarajevo

U akciji ”Kod” uhapšeni saradnici Darka Еleza

U akciji ”Kod”, koja je jutros pokrenuta na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, uhapšeno je 15 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Kako saznaje ATV u Banjaluci je uhapšen Bojan Rističević, dok su na području Istočnog Sarajeva ”pali” Danilo Cicović, poznat iz predmeta ”Volan”, Boris Mitrović zvani Gilmar, kao i druge osobe koje se operativno dovode u vezu sa Darkom Еlezom.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja koji se i ranije dovodio u vezu sa organizovanim kriminalom, a već duže vrijeme se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica.

Prve fotografije sa mjesta pretresa u Banjaluci, oduzet ”pasat”

Prve fotografije sa mjesta pretresa u Banjaluci, oduzet ”pasat”

Iz PU Istočno Sarajevo je saopšteno da akciju sprovode zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa ЕUROPOL-om. Kao što je ATV pisao akcija se realizuje na osnovu dokaza i informacija prikupljeni dekripcijom aplikacija ”Skaj”.

”Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo. Trenutno je slobode lišeno 15 lica”, saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da je akcija usmjerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Velika ”Skaj” akcija policije u Banjaluci i Istočnom Sarajevu

Velika ”Skaj” akcija policije u Banjaluci i Istočnom Sarajevu

”Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM”, navode u PU Istočno Sarajevo.


Pratite nas i putem Vibera