Split

Tuga: Poginula poznata doktorica, spasila mnoge bebe

  • Izvor: Agencije
  • 14.05.2024. 17:26

Poznata doktorica Vesna Pavlov poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 8. maja na državnom putu Babindub - Zemunik u Hrvatskoj, javljaju tamošnji mediji.

Nesreća se dogodila kada je vozač kamiona (55) naletio na putnički automobil splitskih registracija u kojem je bila poznata doktorica.

Kako piše "Dalmacija Danas", doktorica Pavlov je dugo radila na Zavodu za neonatologiju u KBC-u Split.


Dobiće po 1.000 KM: Sjajne vijesti za pojedine građane BiH

Dobiće po 1.000 KM: Sjajne vijesti za pojedine građane BiH

Borila se za život u zadarskoj bolnici, ali povrede su bile preteške. Preminula je u nedjelju.

"Opraštamo se od one koja je bila najljepši primjer ljekarstva! Počivaj u miru, draga Vesna Pavlov", napisali su na Fejsbuk stranici Udruženja za promociju prava pacijenata.

Vozač kamiona koji je naletio na nju odgovaraće krivično za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Dr Pavlov je iz ljekarske porodice, roditelji su joj takođe doktori koji su danas u penziji.

"Pokušavamo naći prave riječi na ovakvu tragičnu vijest. Kako izraziti svoju tugu, šta napisati? Danas nas je nažalost napustila naša predivna doktorica Vesna Pavlov, jedna od hrabrih doktorica splitske neonatologije. Kako zahvaliti ženi koja je spasila toliko naših Palčića, omogućila našim roditeljima da sa svojom djecom na rukama izađu iz bolnice. Hvala Vam draga naša doktorice na svemu, u raj Vas poveli anđeli, počivali u miru Božjem! Iskreno saučešće cijeloj porodici i prijateljima", objavili su na Fejsbuk stranici Palčić gore i Klub roditelja nedonoščadi Palčići.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 JЕDAN NAROD, JЕDAN SABOR, prenos

    '''JЕDAN NAROD, JЕDAN SABOR: CЕNTRALNI DOGAĐAJ KULTURNO-UMJЕTNIČKIH DRUŠTAVA RЕPUBLIKЕ SRPSKЕ I SRBIJЕ NA TRGU RЕPUBLIKЕ

  • 20:00 ATV Specijal: Krim

    ' '''ATV Specijal: Krim

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 22:15 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.