Jezivo porodično nasilje

Trudnu suprugu pretukao zbog ručka

  • Izvor: Kurir
  • 29.04.2024. 12:08

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je postupajući po krivičnom prijavi MUP-a, Policijske stanice Palilula protiv Е.A. (20) pokrenulo istragu zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici.

Kako se navodi, sumnja se da je Е.A. početkom aprila primijenio nasilje prema vanbračnoj supruzi (20), na taj način što je nakon rasprave oko ručka udarao rukama u predjelu nogu i gluteusa i da je ona tom prilikom zadobila hematome, koji su konstatovani od strane ginekologa akušera u KBC Zvezdara prilikom porođaja oštećene.

"Nakon saslušanja osumnjičenog dana 28.04.2024. godine, koji je u prisustvu branioca po službenoj dužnosti iznio odbranu i negirao izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret, podnijet je prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke koje je potrebno ispitati u toku postupka i to svjedoka oštećenu - vanbračnu suprugu osumnjičenog, kao i druge članove zajedničkog porodičnog domaćinstva. Prvi osnovni sud u Beogradu istog dana donio je rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenog određen pritvor“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnji neophodne za utvrđivanje tačnog i potpunog činjeničnog stanja, nakon ćega će donijeti odluku o daljem postupanju, piše Kurir.


Pratite nas i putem Vibera