Nakon trostrukog ubistva

Trodnevna žalost u Sanskom Mostu, Gimnazija danas zatvorena i pusta

  • Izvor: ATV
  • 22.08.2024. 20:56

U Sanskom Mostu danas je proglašena trodnevna žalost zbog trostrukog ubistva koje je potreslo ovu lokalnu zajednicu. Gimnazija u Sanskom Mostu, dan poslije nezapamćenog zločina zatvorena, pusta, tek poneka novinarska ekipa prekida sablasnu tišinu.

Ispred škole buket cvijeća ostavljen za žrtve Mehemeda Vukalića (61), domara te škole, koji je juče ujutru upao naoružan automatskom puškom, te ubio školskog direktora Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić. 

Nadležno ministarstvo će vjerovatno prolongirati početak školske godine. 

Završen je i uviđaj.

„Izvršen je pretres vozila osumnjičenog koji je bio na licu mjesta kao i stambeni objekti u kojima je isti boravio. istraga je u toku, Osumnjičeni je pod nadzorom kolega iz Republike Srpske 24 sata. Očekujemo da ćemo ukoliko sve bude ok, biti prebačen na područje USK, gdje će biti ispitan na okolnosti samog događaja“, rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Mehemed Vukalić je nakon trostrukog ubistva pucao u sebe, te je zbog povreda hospitalizovan  u UKC-u Srpske u Banjaluci gdje je operisan. Stabilnog je zdravstvenog stanja, rekao je načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju Marko Kantar.

Pratite nas i putem Vibera