PU Banjaluka

Teška noć za banjalučku policiju: Jedan poginuo, više povrijeđenih

  • Izvor: ATV
  • 08.06.2024. 11:05

Banjalučka policija imala je veoma tešku noć tokom koje je policijski službenik Miodrag Savić (27) poginuo na dužnosti, dok je više njegovih povrijeđeno nakon što su napadnuti prilikom intervencije u Trnu kod Laktaša.

Kako saznaje ATV tokom intervencije je povrijeđeno najmanje pet policajaca, a uhapšeno je više osoba koji su mahom poznati kao višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela.

”Policiji je prijavljeno da je u Trnu došlo do narušavanja javnog reda i mira. Reagovala je patrola PS Laktaši koji su tom prilikom napadnuti. Kako se radilo o narušavanju u većem obimu na lice mjesta je poslato više patrola. Tokom intervencije više policijskih službenika je zadobilo tjelesne povrede, dok je više osoba lišeno slobode”, kaže izvor ATV-a.

Podsjetimo, Savić je poginuo u sudaru službene ”škode” i ”golfa” na raskrsnici ulica Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milanković oko 1.40 časova. On je bio saputnik u službenom vozilu koje je pod rotacijama i sirenom bilo u potjeri za nepoznatim vozačem i vozilom koji se dao u bjekstvo nakon što je uočio patrolu.

Poznat identitet poginulog policajca: Stradao na dužnosti!

Poznat identitet poginulog policajca: Stradao na dužnosti!

Tokom potjere došlo je do sudara policijskog vozila i ”golfa” kojim je upravljao Marko Vujmilović (24) iz Laktaša. Vozilo, za kojim je policija tragala, tada je umakao i naknadno je pronađen i uhapšen.

Policijskim vozilom upravljao je policajac Aleksandar Vuković (31), a sa njim su bili Miodrag Savić na mjestu saputnika, te Rastko Crljić (21), koji su povrijeđeni kao i vozač ”golfa”.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: