Sanski Most

Svjedok masakra: Pokušao sam da pomognem direktoru, napadač me odgurnuo

  • Izvor: Nezavisne
  • 21.08.2024. 14:19

U pucnjavi koja se danas u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, domar, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u grudi.

Prema posljednjim informacijama, ubica je teško ranjen, nakon što je primljen u hitnu pomoć Doma zdravlja u Sanskom Mostu, transportovan je u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci i ljekari se bore za njegov život.

Potresne scene ispred Gimnazije u Sanskom Mostu: Iz škole iznijeli tijela ubijenih

Potresne scene ispred Gimnazije u Sanskom Mostu: Iz škole iznijeli tijela ubijenih

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je noseći automatsku pušku u ruci ušao u objekat Gimnazije i nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio tačno određene osobe u koje je potom pucao i ubio ih. U trenutku kada je ušao u kabinet direktora, u blizini se zadesio pomoćni radnik koji nije želio da mu se navodi ime.

"Bio je zaista stravičan prizor, jer je u direktora pucao i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega”, kaže očevidac ovoga događaja u izjavi za "Nezavisne novine".

Ovo je Mehemed Vukalić, osumnjičeni za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu

Ovo je Mehemed Vukalić, osumnjičeni za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu

O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica sa ubijenima od ranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka.

Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.