Nastao haos

Srbi pokušali da opljačkaju zlataru u Švajcarskoj, pa se sukobili sa policijom

  • Izvor: Telegraf
  • 16.07.2024. 09:48

Dvojica državljana Srbije (48 i 34), kao i dvojica državljana Hrvatske, uhapšeni su početkom jula u švajcarskom gradu Luganu nakon pokušaja pljačke zlatare.

Do pokušaja pljačke došlo je 2. jula oko 11.40 sati u zlatari Taleda.

Policajac iz Lugana ispalio je dva hica tokom užurbane intervencije. Prema prvim rekonstrukcijama, jedan hitac je pogodio vrata zlatare u visini ručke i odatle se odbio i završio o unutrašnji zid radnje, nekoliko metara od ulaza.

Drugi hitac je vjerovatno ispaljen ubrzo nakon toga, greškom, tokom tuče između jednog od razbojnika i samog policajca.

Srećom, niko nije povrijeđen.

Objavljen novi video atentata na Trampa: Napadač snimljen kako puzi po krovu odakle je pucao

Objavljen novi video atentata na Trampa: Napadač snimljen kako puzi po krovu odakle je pucao

Prema riječima svjedoka, metak je tada pronađen na javnom putu desetak metara dalje. Do fizičkog sukoba došlo je u ulici Via Pesina dok je bilo prisutno na desetine ljudi i snimljen je iz više uglova. Neki prolaznici su takođe intervenisali da pomognu policajcu. Kada je zločinac prikovan za zemlju, prolomio se spontan aplauz.

Švajcarski mediji objavili su snimak na kom se vide četiri muškarca sa Balkana koji pokušavaju da opljačkaju zlataru kada se pojavljaju policijski službenici koji ih opkoljavaju.

Razbojnike su, kako se navodi, slučajno uhvatili policajci na biciklima.

Kada je policija stigla, lopovi su, vjerovatno naoružani, objema rukama otimali dragulje izložene u izlogu. Čim su shvatili šta se dešava, dvojica policajaca su odmah ostavili bicikle i izvukli oružje, naredivši pljačkašima da se predaju. Upravo u ovoj prvoj fazi pljačke, jedan od njih, držeći u ruci torbu sa ukradenom robom, uspio je da pobjegne, ali ubrzo je uhvaćen, prenijeli su mediji.

Indijac posječen skalpelom, za napadačem se traga

Indijac posječen skalpelom, za napadačem se traga

Za nekoliko minuta stigla je i podrška policajcima koji su odveli uhapšene u stanicu, a kasnije ispitani su i prvi svjedoci, a biće pregledane i fotografije i video snimci sa nadzornih kamera iz prodavnice.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: