Senad Ramović Becan

Snimci s mjesta gdje likvidiran vehabija: Odbio da se preda pa zapucao

  • Izvor: Kurir
  • 18.08.2024. 09:14

U pazarskom selu Hotkovo kasno sinoć u okršaju s policijom neutralisan je vehabija Senad Ramović Becan poslije čega su jake policijske snage blokirale sve prilaze selu.

On je odbio da se preda organima bezbjednosti i zapucao je na pripadnika SAJ, nakon čega je likvidiran.

U akciji su učestvovali pripadnici BIA i MUP. Kako nezvanično saznaje Kurir, on je odbio da se preda i prilikom hapšenja je pucao, zbog čega su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice likvidirali.

U selo na teritoriji Novog Pazara je ušla samo ekipa Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt Ramovića.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Senad Ramović Becan je iz sela Hotkovo i tu je imao vikendicu, ali je prilikom okršaja bio u tuđoj kući. Podsjećamo, Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića.

Sumnjalo se da je nakon terorističkog napada u Beogradu pobjegao na KiM, gdje ima saradnike iz vehabijskog pokreta. On je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara.

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen u okršaju sa policijom

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen u okršaju sa policijom

Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Ramović je osim za krivična djela terorizma i nedozvoljenog držanja oružja bio optužen da je namjeravao da ubije tada glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. Najveći dio robije proveo je u strogoj izolaciji, u posebnom dijelu Zabele.

(Foto: Printskrin/Videoplus)

Pratite nas i putem Vibera