Ministar

Dačić otkrio nove detalje o smrti vehabije Senada Ramovića

  • Izvor: Telegraf
  • 18.08.2024. 09:59

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zvanično je jutros, gostujući na TV Prva potvrdio da je vehabija Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA i MUP na području novopazarskog sela Hotkovo.

"U pitanju je zajednička akcija BIA i MUP i VJT u Novom Pazaru", rekao je Dačić.

On je rekao da je u pitanju bila akcija hapšenja Becana, koji je bio u bjekstvu, poslije terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je rekao da postoje informacije da je Becan nakon terorističkog napada pobjegao na KiM, ali da je noćas pronađen u Hatkovu.

"To je inače njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući. Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove", rekao je Dačić. 

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen u okršaju sa policijom

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen u okršaju sa policijom

On je dodao da je kuća u vlasništvu Becanovog zeta, koji je trenutno u zatvoru.

"Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica, i pripadnici jedinice su ga likvidirali", rekao je ministar.

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinisano reagovale i pripremale njihovo hapšenje.

"Ta akcija se desila sinoć kasno i ovo je sada zvanična potvrda", rekao je Dačić.

Snimci s mjesta gdje likvidiran vehabija: Odbio da se preda pa zapucao

Snimci s mjesta gdje likvidiran vehabija: Odbio da se preda pa zapucao

Ministar je podsjetio da je nakon terorističkog napada na ambasadu Izraela kako je pokazivao snimke pretresa stana, to je bio Becanov stan.

"Sjećate se zastava i prizora uz ne znam koliko noževa, mačeva i svega ostalo što je pronađeno u stanu. On je nakon toga pobjegao na KiM, sada se vratio i zahvaljujući obavještajnim informacijama iz njemu bliskih krugova je locirano gdje se nalazi", naveo je Dačić.

Pratite nas i putem Vibera