Umiješala i sestru

Službenica banke ”zatvorila” kredit i karticu tuđim novcem

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv službenice ”Rajfajzen banke” Alise Slato Velagić (39) koja je s tuđeg računa skinula 26.310 KM, da bi njime uplatila svoj kredit i kreditnom karticu u drugoj banci.

Optužnicom, koju je potvrdio Osnovni sud u Sokocu, Alisi Slato Velagić na teret se stavlja da je počinila krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje spužbene isprave.

Prema optužnici Slato Velagić je radeći kao rukovodilac poslovnih odnosa sa fizičkim licima u ”Rajfajzen banci”, filijala Ilidža, 31. maja 2021. godine bez ovlaštenja komitenta S.Č. iz Dubrovnika, sačinila neistinih devizni nalog. Takav nalog je potpisala umjesto S.Č. te ga ovjerila službenim pečatom banke i upotrijebila kao istinit.

Službenice banke s računa klijenata skinule 230.000 KM!

Službenice banke s računa klijenata skinule 230.000 KM!

”Na osnovu tog naloga novčani iznos od 26.310 KM je sa nerezidentnog računa S.Č. je doznačila u korist računa svoje sestre S.A. u ”Rajfajzen banci”. Potom je bez ovlaštenja sestre izvršila bezgotovinsko plaćanje kojim je s računa sestre novac u iznosu od 25.596 KM prebacila na ime svog kredita u ”Šparkase banci”. Iznos od 698,82 KM prebacila je na ime uplate za kreditnu karticu, koju je imala u toj banci”, navodi se u optužnici.

Bankarka iz Bijeljine sa računa klijenata skinula 34.000 KM

Bankarka iz Bijeljine sa računa klijenata skinula 34.000 KM

Ukoliko se dokaže krivica Slato Velagić po zakonu prijeti kazna do pet godina zatvora.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?