Održano žalbeno ročište

Slučaj "Krunić" pred Vrhovnim sudom

  • Izvor: ATV
  • 27.12.2023. 18:43

Pod jakim mjerama obezbeđenja u Vrhovni sud dovedeni su Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić. Еmilio Baldo došao je kao slobodan čovjek. Održano je žalbeno ročište za ubistvo Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića.

Tužilac je uložio žalbu na oslobađajuću presudu za Еmilija Balda. Dok su branioci Gajića i Đukanovića za svoje klijente tražili ukidanje presude, ali i pritvora.

Za Ćukanovićevog advokata Tatjanu Savić, presuda se zasniva na pretpostavkama. Bazirana je kaže, na svjedočenju jedinog preživjelog svjedoka Gorana Ilića koja se po njoj protivi materijalnim dokazima. Traži da se uradi rekonstrukcija ubistva koju je Okružni sud u prvostepenom postupku odbio.

Smatra da bi to najbolje pokazalo kuda su meci tačno prošli jer kako kaže nije moguće da je pucano sa desne strane auta, a čaure pronađene sa lijeve.

Da se tako nije desilo, kaže, ukazuju i povrede, pa smatra da je sve nakon ubistva iscenirano i da Krunić nije ubijen onako kako se navodi u optužnici

Pratite nas i putem Vibera